Η προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού στη Γερμανία στόχος της επίσκεψης του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο βρίσκεται από τη Τρίτη 8, Μαρτίου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την κορυφαία τουριστική έκθεση ITΒ.
Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για ενίσχυση των παραδοσιακών τουριστικών αγορών μας, παράλληλα με τη σημαντική διείσδυση στις ανερχόμενες αγορές (Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Ισραήλ). Μια στρατηγική που βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη αποδίδει καρπούς μέσα από σειρά στοχευμένων κινήσεων όπως η σημαντική διευκόλυνση και απλοποίηση των διαδικασιών στο καθεστώς έκδοσης visa, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των εμπειριών που καθιστούν τη χώρα μας ελκυστική σε αυτές τις χώρες, η δυνατότητα να απευθυνόμαστε σε ειδικά στοχευμένα κοινά, αλλά και η παροχή της δυνατότητας στους έλληνες ξενοδόχους να είναι πιο ανταγωνιστικοί μέσω της μείωσης του ΦΠΑ στο 6,5% για τα καταλύματα.
Μετά το Λονδίνο όπου είχε σειρά επαφών με tour operators, εκδότες σημαντικών εντύπων και παραχώρησε συνεντεύξεις, τώρα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μεταβαίνει στη δεύτερη μεγάλη παραδοσιακή αγορά για την Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η σημαντική ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης από τη Γερμανία. Μετά τη πτώση που παρατηρήθηκε πέρυσι κατά 4% στις αφίξεις από τη Γερμανία στη σκιά της έντονα αρνητικής δημοσιότητας για τη χώρα μας, γίνονται ήδη οι στοχευμένες κινήσεις για την αναστροφή αυτής της κατάστασης.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γερουλάνος θα δώσει σειρά συνεντεύξεων καθώς και κεντρική συνέντευξη τύπου μέσα στο χώρο της ΙΤΒ παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, θα συναντήσει σημαντικούς tour operators και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και πολιτικούς ή άλλες προσωπικότητες της Γερμανίας η συμβολή των οποίων είναι εξαιρετικά σημαντική για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος σε βάρος της χώρας, αλλά και για την ανάδειξη της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.
Πηγή: Travelling News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου