ΙΤΒ: Επιβεβαιώνεται η αύξηση του ελληνικού τουρισμού φέτος



         Η χώρα μας φαίνεται να βγαίνει ευνοημένη από τη στροφή που κάνουν και πάλι στον τουρισμό οι Γερμανοί - μετά την οικονομική ανάκαμψη στη χώρα τους - με τις προκρατήσεις τους για διακοπές στην Ελλάδα να σημειώνουν ήδη αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με πέρυσι.
«Βέβαια, σε σύγκριση με τη συνολική διαμόρφωση των προκρατήσεων το ποσοστό αυτό δεν είναι μεγάλο» αναφέρει σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle o διευθύνων σύμβουλος της TUI, Φόλκερ Μπέρχερ. «Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα αντιμετώπισε μια οικονομική κρίση, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί ξένοι να μην την επισκεφθούν. Αλλά και στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου διαπιστώσαμε μεγάλο δισταγμό στους πελάτες μας, να κλείσουν ταξίδια προς την Ελλάδα. Πριν λίγες εβδομάδες βρισκόμασταν πολύ πιο πίσω από τις περσινές κρατήσεις. Αυτό άλλαξε το τελευταίο διάστημα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος, ότι θα καταφέρουμε τελικά, να ξεπεράσουμε το 5% που έχει καταγραφεί ως τώρα».
O κύριος λόγος για την άνοδο της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα, λέει ο κ. Μπέρχερ σχετίζεται με τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο και στην Τυνησία.
«Το ελληνικό τουριστικό προϊόν παρουσιάζει αρκετές αδυναμίες, τις οποίες θα πρέπει να ξεπεράσει, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της TUI: «Η Ελλάδα προσφέρει μεν ένα ικανοποιητικό προϊόν. Εν μέρη όμως, είναι παρωχημένο. Θα πρέπει λοιπόν η Ελλάδα να επιδιώξει την ανανέωση της υπάρχουσας προσφοράς της».
Σε μια περίοδο θεαματικής ανάκαμψης του τουριστικού κλάδου οι διοργανωτές της ΙΤΒ, στην οποία συμμετέχουν 11.163 εκθέτες από 188 χώρες, αναμένουν φέτος περισσότερους από 180.000 επισκέπτες. Και αυτό γιατί η ΙΤΒ θεωρείται η κορυφαία παγκόσμια τουριστική έκθεση. Σε αυτή παρουσιάζονται οι νέες τάσεις και τα τουριστικά προϊόντα δεκάδων χωρών και κλείνονται συμβόλαια ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: www.ethnos.gr
Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011
ΘΕΜΑΤΑ: ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου